2012. szeptember 16., vasárnap

NÉGYLAPOS SÜTEMÉNY

....ennek a fincsi sütinek a receptjét ITT találtam....és mivel a párom nagy kedvence a hatlapos süti gondoltam hogy ez is ízleni fog neki és persze az egész családnak.....
Hozzávalók:
60 dkg liszt
2 tojás
10-15 dkg zsír (én 15 dkg margarint használtam)
2 púpozott evőkanál cukor
2 ek. méz
1 cs. sütőpor
2 cs. vaníliás cukor
1 dl tej, 1 csipet só

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk....én először a lisztet a cukrokat, a sütőport elmorzsoltam a margarinnal....majd következett a többi hozzávaló....csak a tej felét tettem bele így is megfelelő állagú közepesen kemény tésztát kaptam....majd négy felé vesszük a tésztát és négy lapot sütünk belőle....kb. 7-8 perc alatt szép világosbarnára sülnek....óvatosan kell vele bánni mert hamar törik....:):)

A krémen kicsit változtattam....egy csomag karamellás pudingport, 2 ek. kakaót és egy fél ek. lisztet elkevertem fél liter tejjel....20 dkg cukorból karamellt készítettem addig kevergetve míg el nem olvad és szép barna lesz....majd beletettem egy kocka margarint...és addig kevergetem míg elolvad a margarin és a karamelles cukor....kis türelem kell hozzá....ezután szép lassan kevergetés mellett belecsorgatjuk a kakaós keveréket majd sűrű krémet főzünk belőle....ha kihűlt betöltjük vele a lapokat....egy napot állnia kell hogy puha legyen....:):)meg lehet szórni porcukorral....:):)





.....bár reggel úgy nézett ki hogy nem akar megpuhulni a lap....de aztán kivettük a hűtőből és délutánra szépen megpuhult a lap....a párom szerint olyan mint a csokis keksz....:):)várom a gyerekeket haza remélem hogy nekik is ízleni fog....:):)


2 megjegyzés: