2011. november 6., vasárnap

CSOKIS PÖFETEG

Már hetek óta nézegettem ezt a receptet....és most jött el az ideje hogy meglepjem vele a gyerekeket....bár tegnap beharangoztam hogy ezt fogom készíteni de egyenlőre fogalmuk sincs róla hogy milyen lesz....több helyen is láttam ezt a sütit....Barbinál és Csillánál is....a Barbinál olvasott változatot választottam pici kiegészítéssel....:):)
15 dkg étcsokoládé (jó minőségű)
12 dkg liszt
3 dkg kakaó
1 tk. sütőpor
8 dkg vaj vagy margarin
15 dkg cukor
1 tojás, csipet só, 2 ek tej
rumaroma, 1 csomag vaníliás cukor
A forgatáshoz 5-5 dkg porcukor és kristálycukor

A csokit megolvasztottam (én mikróban) de vízgőz fölött is lehet, majd visszahűtöttem. A lisztet a kakaót a sütőport a csipet sóval összekevertem, a vajat a cukrokkal habosra kevertem, utána beletettem a tojást, és jól elkevertem majd bele tettem a felolvasztott csokit egy kis rumaromát és a lisztes keveréket és a tejet. Ha összeállt hűtőbe kell tenni 1-2 órára így jól megszilárdul.
Miután kivettem a hűtőből kis golyókat formáztam belőle (kb 24 db) és először a kristály majd a porcukorba forgattam és sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem, (tegnap még beszereztem a sütőpapírt mert nem volt itthon, de Barbi szerint kimargarinozott tepsiben is ugyanolyan jó)kis távolságot kell hagyni a golyók között mert ahogy sül szépen elterül....180 fokos sütőben 12-15 percig sütjük....fontos a sütési idő betartása.....miután kivettük hagyjuk kihűlni....hát nálam nem lettek teljesen egyformák és kicsit össze is ragadtak....

De amint mondani szokták nem a külső a lényeg....így a fényképezés után azonnal leteszteltem....hmmmmm....nagyon nagyon finom....kívül kicsit szilárdabb belül puha és nagyon nagyon csokis....már alig várom hogy a gyerekek haza érjenek....:):)


Remélem nekik is ízleni fog....:):)

2 megjegyzés:

  1. Nincs kétségem afelől, hogy ízleni fog-e a gyerekeknek! Ezek aztán tökéletesek lettek, ne mentegetőzz! Nagyon boldog vagyok, hogy kipróbáltad és ízlik is! Örülök, hogy felraktad! :)))

    VálaszTörlés
  2. Valóban nagyon ízlett a fiamnak...már csak pár darab van...:):)

    VálaszTörlés