2012. augusztus 26., vasárnap

SZÜLINAPI GESZTENYEKOCKA TORTA

.....a fiamnak ma van a 12. születésnapja....erre az alkalomra készült ez a gesztenye torta.....a gesztenye kocka receptjét vettem alapul.....
A tésztához:
4 tojás sárgáját 4 ek. porcukorral kikeverünk, majd hozzáadunk kb. 3/4 dl étolajat.....4 ek. lisztet fél csomag sütőport és kb. 1,5 ek. kakaóport.....majd a 4 tojás fehérjét habbá verjük és a habot beleforgatjuk a masszába....margarinnal kikent tortaformába öntjük és kb. 15 perc alatt megsütjük....tűpróbával ellenőrizzük....ha megsült kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni....a krémhez először egy csomag vaníliás pudingport 3 dl tejjel megfőzünk....és kihűtjük....10 dkg cukort 15 dkg margarinnal habosra keverünk....majd belereszelünk 40 dkg gesztenyemasszát... rumaromával ízesítjük....és jól összekeverjük...utána beletesszük a pudingot és azzal is jól elkeverjük....és a tésztára kenjük.....én ekkor beraktam kicsit a hűtőbe...majd felvertem 2 dl Hulalát és rákentem a gesztenyés krém tetejére.....reszelt csokival díszítettem.....:):)

pár órát hűlt a hűtőben....közben kivettem fényképezni mert tudtam hogy később már nem lesz rá alkalmam hogy így egyben lefényképezzem....:):)így is lett...mindenkinek nagyon ízlett....:):)

Egy kis kiegészítés a tegnapi bejegyzéshez: a bejegyzés után találtam ÉVA TAKARÉKOS KONYHÁJÁBAN egy játékra amelyre ezzel a tortával jelentkeztem....ez a blogom első játéka....:):)

A fiamnak tavaly is gesztenyetortát készítettem......akkor még nem volt meg a blog....de fénykép készült róla...amit a napokban megtaláltam miközben a képeket nézegettem....ez volt életem első tortája....gesztenyekrémmel töltött legyezőtorta....:):)

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT ERIKEM!!!!

6 megjegyzés:

  1. Sok boldog szülinapot kívánok a Fiadnak!
    Finom tortát sütöttél neki! Az első tortád is egész formás lett:-)

    VálaszTörlés
  2. Isten éltesse a Fiad!! :) Ez nagyon finom, szeretem! :)

    VálaszTörlés
  3. Biztos nagyon finom volt ez a torta!
    Isten éltesse az ünnepeltet!

    VálaszTörlés
  4. Mindenkinek köszönöm a kedves hozzászólásokat a kisfiam nevében is!!!!

    VálaszTörlés
  5. Sok boldog születésnapot kívánok a fiadnak utólag is! :) A torta biztos nagyon fincsi volt... :)

    VálaszTörlés
  6. Megcsináltam, nagyon finom lett!! :)

    VálaszTörlés