....ezt a briós receptet már régen lementettem Zita blogjából....és úgy döntöttem hogy ma elkészítem a családnak....nagyon jó fázisfotók is találhatók a blogban....én is a fahéjas változatot választottam...:):)
Hozzávalók:
60 dkg liszt (40 dkg sima és 20 dkg rétesliszt)
1 tk. só
4 ek. cukor
2 cs. vaníliás cukor
1 cs. Burbon vaníliás cukor
1 tojás
1 tojás sárgája
3 ek. olaj
kb. 3 dl langyos tej
3 dkg élesztő
Töltelék:
15 dkg margarin
5 ek. porcukor
fahéj
A hozzávalókból lágy tésztát dagasztottam....először felfuttattam az élesztőt kevés cukros langyos tejben...a többi hozzávalót a tálba tettem a tej kivételével....majd beletettem az élesztőt és még kb. 1 dl tejet vett fel...nem kellett mind a 3 dl tej....a tésztát kb. egy órán keresztül pihentettem amíg a duplájára kelt....16 egyenlő részre osztottam és mindegyiket kinyújtottam ovális alakúra majd megkentem puha margarinnal és megszórtam fahéjas porcukorral....aztán feltekertem őket és pihenni hagytam amíg a többi elkészül....hát volt munka velük bőven....de megérte....amikor az összes elkészült akkor csigavonalban felcsavartam őket a végét ellaposítva a csiga alá dugtam...közben a sütőt előmelegítettem 180 fokra a briósokat sütőpapíros tepsibe tettem pont belefért a 16 db...majd 20 perc alatt szépen megsültek...:):)
valóban sok munka volt vele de megérte....a párom még forrón elcsent egyet...aztán utána a következő hármat is eltüntette....a forma azért nem tökéletes de az íze igen....bár miután elkészült a formázás azt mondtam hogy többet ilyent nem csinálok....de már meggondoltam magam....legközelebb kakaós vagy pudingos töltelékkel is kipróbálom....:):)
Spanyoloknak meg ezt ajánlanám: A magyar úri család konyhája c.
VálaszTörlés