....a párom talált rá ITT erre a receptre....így tegnap hozzá is fogtam hogy elkészítsem....az eredeti recepthez képest apró változtatással....
Hozzávalók:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 cs. Burbon vaníliás cukor
csipet só
25 dkg margarin
2 tojás sárgája
1/2 mk. szódabikarbóna
Máz: 10-15 dkg étcsoki és 1 ek. étolaj
A sót a cukort a vaníliás cukrot a a szódabikarbónát elkeverjük a lisztben...majd a margarint elmorzsoljuk a lisztben és hozzáadjuk a tojások sárgáját....és jól összegyúrjuk...becsomagolva minimum fél órára hűtőbe tesszük de lehet több is....közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra....majd a tésztát kinyújtjuk 6-7 mm vastagságúra és linzer kiszúróval kiszaggatjuk....és sütőpapíros tepsibe tesszük....kb 10-12 perc alatt szépen megsülnek vigyázni kell hogy ne barnuljanak meg....ha kihűltek elkészítjük a csokimázat....a csokit az olajjal felolvasztjuk és egyesével belemártogatjuk a kekszeket....a felesleget lehúzzuk az edény szélén....majd sütőpapírra helyezzük őket és hűvös helyen hagyjuk hogy megdermedjen a csoki utána szépen el lehet távolítani a sütőpapírt....ebből az adagból 40 db keksz lett....sütis dobozba eltartható már ha marad belőle....:):)
...szerintem nagyon finom és puha keksz....a családnak is ízlett kivéve a fiamat....már állt egy napot így még finomabb....:):)
Ezt csináltam a Blogkóstolóra Tőled. Nagyon finom lett, köszönöm a receptet :)
VálaszTörléshttp://afraasutode.blogspot.hu/2013/04/vanilias-karika-blogkostolora.html
Kedves Adél!
TörlésÖrülök hogy ízlett a süti...nálunk is nagy siker volt a párom talált rá a receptre...:):)
Kata