....Ezt a finom süti receptet már régen kinéztem Barbinál mivel a párom nagyon szereti a túrós sütiket....és most szombaton jött el az ideje hogy el is készítsem a családnak...:):)
40 dkg liszt
4 tojássárgája
15 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
1 kis doboz tejföl
Krém:
50 dkg túró
4 tojásfehérje
20 dkg cukor (nálam egy vaníliás cukor is)
1 citrom leve
1 ek. búzadara
Először a lisztet a sütőporral, a cukorral összekeverjük majd elmorzsoljuk a margarinnal....aztán belekerülnek a tojássárgák és a tejföl ezekkel összegyúrjuk...nekem még kellett hozzá egy kis liszt hogy kezelhető legyen mert túl lágy lett....de tudjuk hogy nem egyformák a lisztek:):).....folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
Miközben a tészta a hűtőben van elkészítjük a krémet....a fehérjéket a fele cukorral kemény habbá verjük....a túrót a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, és a citromlével összekeverjük....majd a felvert habot óvatosan hozzákeverjük.
Az egyik tésztát kinyújtjuk és kimargarinozott kilisztezett tepsibe tesszük....megszórjuk búzadarával (Fontos!!!!) aztán rátesszük a krémet....a tetejére rányújtjuk a másik tésztát majd villával megszurkáljuk....180 fokra előmelegített sütőbe addig sütjük amíg szépen megpirul a teteje kb 30 perc.
A tetejét megszórjuk porcukorral...ha kihűlt akkor tudjuk szeletelni....:):)
....valóban nagyon finom és könnyű süti....a páromnak is nagyon ízlett....azt mondta hogy gyerekkorában evett ilyen sütit utoljára és akkor ez volt a kedvence de nem tudta a receptjét....így most nagyon örült hogy rátaláltam....:):)...a mai fényképezésre már alig maradt belőle....:):) Mindenkinek ajánlom aki szereti a túrós sütiket!!!
Köszönet a receptért Barbinak!!!!
Nagyon-nagyon szívesen!! Én is köszönettel tartozom, hogy felraktad és belinkeltél! Gyönyörű lett és kétségem sem volt afelől, hogy nagy sikere lesz!! :)
VálaszTörlésKöszönöm...:):)még több elmentett recept vár kipróbálásra a blogodból...biztosan azoknak is ilyen sikere lesz...:):)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés