2012. március 31., szombat

ISMÉT DÍJAT KAPTAM...:):)

...Egy újabb kedves díjat kaptam GERDITŐL....még a múlt héten de sajnos csak most jutott rá időm hogy továbbadjam....
A szabályok változatlanok....de a régebben olvasott blogokon kívül két olyan blognak is tovább kell adni a díjat amelyeknek még nem vagyunk rendszeres olvasói....természetesen a bejegyzésben meg kell jelölni azt hogy kitől kaptuk a díjat.....

Mivel nemrég Gerditől egy másik díjat is kaptam és azt tovább is adtam....így én is csak két olyan blognak adom át a díjat amelyeknek eddig nem voltam rendszeres olvasója....:):)

Nap mint nap több blogot is olvasgatok....keresem azokat a süti recepteket amelyeket én is szívesen elkészítenék és tudom hogy a családnak is ízlene....így esett a választásom a következő két blogra....


..mostantól őket is rendszeresen olvasom....:):)

2012. március 30., péntek

ÚJ GASZTROBLOG GYŰJTŐOLDAL

ÚJ GASZTROBLOG GYŰJTŐOLDAL INDÍTOTT SZEPYKE....http://gasztro-blogok.blogspot.com/
EZEN A CÍMEN TALÁLHATÓ A BLOG... MOSTANTÓL ÉN IS MEGTALÁLHATÓ VAGYOK ITT....

MINDENKINEK JÓ NÉZELŐDÉST ÉS JÓ SZEMEZGETÉST KÍVÁNOK!!!

HÚSVÉTI SÜTIAJÁNLÓ

...egy kedves blogtársamtól TÜNDÉTŐL kaptam egy játékmeghívást....örömmel teszek eleget a felkérésnek....nálunk a családban ez az első húsvét hogy én készítem a sütiket....ezért már hetek óta töröm a fejem azon hogy mi készüljön....már vannak ötleteim és a gyerekek is leadták a rendelést....mivel én csak sütiket teszek fel a blogba ezért csak sütiket tudok ajánlani.....

A játék szabályai:
1  készíts bejegyzést a Húsvéti ajánlat címmel
ajánlj 5-10 húsvétra készülő ételt, süteményt stb...
3  Hívj meg 10 bloggert a játékra..
és fontos hogy tedd közzé azt hogy téged ki hívott meg a játékra....:):)


Ami nálunk biztosan készül a gyerekek kérésére az ÜDÍTŐS SÜTI


a következő ajánlatom a LINZER KARIKA mivel a húsvét előtti napokban is el lehet készíteni mert minél többet áll annál puhább....


a következő süti azt gondolom nem csak karácsonykor készíthető el hanem bármelyik ünnepi alkalomra: ZSERBÓ


a következő két süti a gyorsan sütés nélkül elkészíthető kategória....azért hogy több idő maradjon a családra....GESZTENYEGOLYÓ...nálunk szilveszterkor készült és nagy sikere volt....









.....és az utolsó ajánlatom egy gesztenyés habos finomság....GESZTENYE KOCKA

Remélem tudtam egy-két jó ötletet adni a húsvéti sütéshez....:):)

És akiknek továbbadom a játékfelkérést:

MÓNIKA

MINDENKINEK JÓ JÁTÉKOT ÉS KELLEMES HÚSVÉTI KÉSZÜLŐDÉST KÍVÁNOK!!!!

2012. március 25., vasárnap

KÓKUSZOS SÜTEMÉNY

....erre a receptre a NASSOLÓ BLOGBAN találtam....mivel szeretjük a kókuszos sütiket úgy döntöttem kipróbálom....
A tésztához:
4 tojás
13 ek. cukor
1 dl étolaj
1 dl tej
13 ek. liszt
1 cs. sütőpor
2 ek. kakaópor
1 ek tej
A krémhez:
5 dl tej
5 ek. cukor
3 ek. liszt
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék

A tésztához a tojásokat kikeverjük a cukorral majd hozzáadjuk az olajat, a tejet a sütőporral elkevert lisztet...majd két egyforma részre osztjuk....ami úgy gondolom nekem nem sikerült tökéletesen:):)...az egyik felébe belekeverjük a kakaót és az 1 ek. tejet....a barna tésztát kikent kilisztezett kisebb tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük amíg a teteje át nem sül...közben elkészítjük a krémet....a tejet felforraljuk a cukorral és a liszttel....majd levesszük a tűzről és belekeverjük a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket....ha megsült a kakaós rész akkor egyenletesen rákenjük a kókuszos krémet...majd a tészta másik felét rátesszük a krémre és visszatesszük a sütőbe kb 30 percre amíg aranybarna nem lesz....ha kihűlt csokimázat teszünk rá....:):)

...a képen is látszik hogy nem sikerült pontosan két felé osztani a tésztát...de attól a süti még ugyanolyan finom lett....:):)

2012. március 23., péntek

TEJFÖLÖS CSODABOGÁR

....ma délutánra valami gyors sütit kerestem így találtam erre a csodabogárra A KREATÍV KONYHÁBAN...valóban nagyon gyorsan elkészült....percek alatt össze lehet állítani....

20 dkg liszt
30 dkg cukor
1 nagy doboz tejföl
2 tojás
1 cs. sütőpor
10 dkg tortadara

...a lisztben elkeverjük a sütőport majd beletesszük a tejfölt a cukort a tojást és jól összekevertjük...a végén tesszük bele a tortadarát....egy kisebb kimargarinozott kilisztezett tepsibe tesszük....160 fokon kb. 30 percig sütjük közben ne nyissuk ki a sütőt....a tetejét megszórhatjuk porcukorral....

....valóban finom de sajnos a családnak kicsit édes....úgyhogy ha legközelebb is elkészítem biztosan kevesebb cukrot teszek bele....

2012. március 18., vasárnap

MEGGYES PITE

....meggyes pitét még nem készítettem eddig pedig a párom nagyon szereti....de tartottam tőle hogy a meggy túl sok levet ereszt....így elsőre egy olyan receptet keresetem ami pudinggal készül....így találtam rá ANDI-CUKIJÁBAN erre a receptre....
Tészta:
50 dkg liszt
fél csomag sütőpor 
25 dkg margarin
12 dkg porcukor
1-2 kanál tejföl
1 tojás, egy csipet só

Töltelék:
50-60 dkg meggy
2 cs. főzős pudingpor
10-12 dkg cukor, egy kis fahéj

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejföllel hogy nyújtható legyen, és betesszük a hűtőbe amíg a töltelék készül....a meggyet a cukorral és a fahéjjal feltesszük takarék lángra... a pudingport 2 dl vízzel elkevertjük és ráöntjük a meggyre és összeforraljuk...ha úgy ítéljük meg hogy nem engedett elég levet a meggy akkor még teszünk hozzá vizet....annyit hogy összesen kb 5 dl legyen....én is még öntöttem hozzá egy kis vizet....majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni....a tésztának a nagyobb részét kinyújtjuk és előmelegített sütőben kb. 5-10 perc alatt elősütjük....(én egy kisebb tepsiben készítettem, a tészta mennyisége miatt, így viszont kicsit kevés lett bele a töltelék, úgyhogy legközelebb több meggyet teszek bele)...majd a tésztára rátesszük a tölteléket....a megmaradt tésztát kinyújtjuk és csíkokat vágunk így berácsozzuk a sütit....megkenjük tojássárgájával és 160 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük...nekem 35 perc elég volt....tartottam tőle hogy az alja majd nem fog szépen átsülni amire már sajnos volt példa mikor almás pitét készítettem....de szépen átsült....alig győztem kivárni hogy kicsit kihűljön....

..azért látszik hogy a rácsozási technikámon még van mit javítani...:):)nagyon finom omlós a tésztája a sütinek....csak egy kicsit több meggy hiányzik belőle de majd legközelebb....

..mostanában a kislányom is segít a fényképezésben és a díszítésben...ha már a sütiket nem igazán szereti....a következő képet ő készítette....én csak finomítottam rajta egy kicsit....

2012. március 17., szombat

CITROMOS SÜTI

....miután a kekszes süti elfogyott és még volt itthon két citrom kerestem valami gyors egyszerű citromos receptet...rá is találtam MÓNIKÁNÁL...

4 tojás
13 dkg cukor
1 citrom leve
8 dkg olvasztott margarin
1 cs. sütőpor
12 dkg liszt

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük....majd beletesszük a citrom levét az olvasztott margarint....a sütőporral elkevert lisztet és a habbá vert tojásfehérjéket....egy kisebb tepsit kimargarinozunk és kilisztezünk....a tésztát a tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük....nem lett túl magas a süti így utólag azt gondolom hogy egy tortaformába is süthettem volna akkor kicsit magasabb lett volna....:):)

A recept szerint citrommáz is van a sütin ami 15 dkg porcukor elkeverve egy citrom levével és pár csepp vízzel....nekem valószínűleg sok volt a citromlé mivel túl híg lett a máz azért ráöntöttem a sütire és a feleseget egy kanállal kimeregettem a tepsiből....:):)

de a lényegen nem változtatott a süti finom lett a fiam már a félét megette...a kislányomnak inkább a citrommáz ízlett....:):)

2012. március 15., csütörtök

ALBERT KEKSZES SÜTI

...ez a süti a gyerekkoromat idézi...de azt hiszem ezzel nem csak én vagyok így....úgy gondoltam ez a hosszú hétvége remek alkalom hogy én is elkészítsem a gyerekeknek....biztos voltam a sikerben....a receptet SAVANYÚCUKOR BLOGJÁBAN találtam.... egyből dupla adag készült....mert tudtam ha sikere lesz akkor egy csomag kekszből kevés lesz...már tegnap este elkészítettem, mert egy napot állnia kell....az összeállítást én is alufólián végeztem....az egyik tekercset kókuszba forgattam....és ezután átgurítottam őket egy folpack-ra....és így tettem a hűtőbe....a gyerekek reggel már alig győzték kivárni hogy felvágjuk....én is gyorsan fényképeztem amíg még van mit....:):)

éles késsel kell ferdén szeletelni....nagyon szépen megpuhul a keksz és jól vágható....már el is felejtettem mennyire finom....a gyerekeknél is nagy siker volt....és tegnap kiderült hogy még a párom is szereti....:):)

2012. március 11., vasárnap

HABKÖNNYŰ ALMÁS SÜTEMÉNY

...ezt a receptet is már régen kinéztem CITROMHABNÁL mivel a család nagyon szereti az almás sütiket úgy döntöttem ez lesz a hétvégi süti....

Tészta:
50 dkg liszt
20 dkg cukor
25 dkg vaj v. margarin
egy csipet só
3 tojás sárgája
1 cs. sütőpor
reszelt citromhéj
3-4 ek. tejföl

Töltelék:
3 dkg vaj v. margarin
1,5 kg alma
fél csomag vaníliás pudingpor
3 tojás fehérje

a tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk úgy hogy az egyik rész kisebb legyen....becsomagolva a nagyobbat a hűtőbe a kisebbet a fagyasztóba tesszük....a töltelékhez az almát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk....a margarinon a cukorral félpuhára pároljuk....a pudingport kevés vízzel elkeverjük és hozzáöntjük...ettől szépen besűrűsödik....kevergetve langyosra hűtjük...a tojásfehérjét habbá verjük majd óvatosan beleforgatjuk az almát....a hűtőből kivesszük a tésztát és kinyújtjuk és a kimargarinozott kilisztezett tepsibe tesszük majd rátesszük az almás tölteléket és szépen elegyengetjük....a fagyasztóból kivesszük a másik tésztát és ráreszeljük a töltelékre....200 fokon addig sütjük amíg megpirul a teteje nekem kb.35 perc volt....szeletelés előtt megszórjuk fahéjas porcukorral....a család alig győzte kivárni hogy kihűljön picit...

....nem volt túl könnyű szeletelni...nem lettek olyan szép szeletek mint Citromhabnál....de annál finomabb lett...a páromnak is nagyon ízlett....és nemrég apukám is ódákat zengett róla....a gyerkőceim csak este jönnek haza de remélem nekik is ízleni fog....:):)


Köszönet a receptért CITROMHABNAK!!!!

2012. március 4., vasárnap

GESZTENYE KOCKA

....már régóta szerettem volna gesztenyés sütit enni....és egy ideje szemezgettem a gesztenye kocka recepttel....de nem készítettem még tejszínhabos sütit....és féltem hogy nem fog jól sikerülni....de utána olvastam egy kicsit és sokan ajánlották a Hulala nevű növényi tejszínt....mert könnyű felverni nem kell bele fixáló sem cukor és megtartja az állagát...
A recept CSILLÁTÓL származik....

A tésztához:
6 tojás
6 ek. porcukor
1 dl étolaj
6 ek. liszt
fél cs. sütőpor
2 ek. kakaópor

A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük...ezután hozzáadjuk az étolajat, a lisztet a sütőport a kakaót....és tovább keverjük....majd a tojások felvert habját beleforgatjuk....ezután kimargarinozott kilisztezett tepsiben 180 fokon kb.25 perc alatt készre sütjük....

Krém:
2 csomag gesztenyemassza
20 dkg margarin
15 dkg cukor
rumaroma ízlés szerint
1 cs. vaníliás puding
3 dl tej
Először a pudingot megfőzzük a tejjel, és kihűtjük....majd a cukort a margarinnal és az aromával habosra keverjük...aztán beletesszük a gesztenyemasszát és jól összekeverjük.... végül beletesszük a kihűlt pudingot....ha szükséges teszünk még bele rumaromát...szépen kikeverjük a krémet....és a tésztára kenjük....a tetejére kerül a tejszínhab...az eredeti receptben tejszínhabpor szerepel....én Hulalát használtam igaz kicsit sok hab lett mert 5 dl-ből készítettem mivel nem tudtam mennyi lesz belőle....de azt gondolom három dl is bőben elég lesz legközelebb....a maradékot félretettük a hűtőben....így még a mai kávémba is került....:):)
A tetejére én a megmaradt gesztenyemasszát reszeltem....de kakaóport vagy csokireszeléket is tehetünk rá.....


nagy sikere volt a fiam egyből négy kockát megevett....de még a páromnak is ízlett....én is örültem hogy a tejszínhab is a tetején valóban szép maradt....mára már nem is sok maradt....a kislányom délután jön haza a vendégségből remélem neki is ízleni fog....:):)